6 Daagse Wijnrondreis Bordeaux


Bij deze 6 daagse wijnrondreis verkent u alles wat de streek op wijngebied te bieden heeft. De belangrijkste sub-wijnregio’s en ook de rijke wereldhoofdstad van de wijn Bordeaux. U bezoekt chateaus, musea, schitterende dorpen en landschappen en natuurlijk Bordeaux stad. Overal geniet u van de goede zaken van het leven als de beste wijnen en heerlijke culinaire en regionale gerechten. 

Duur:                                  6 dagen/ 5 nachten

Groepsgrootte:                    Eigen gezelschap van minimaal 2 personen

Data:                                  U kunt de reis op elk gewenst moment doen (o.v.v. beschikbaarheid)

Prijs (bij min 2 personen):     € 995 voor 6 dagen/ 5 nachten per persoon


 

Mobirise Website Builder
Dag 1

De eerste dag is meteen een heel goede kennismaking met Bordeaux stad, het wereldcentrum van de Wijn.
 Aan het begin de middag gaat u naar de Cité du Vin, een spectaculair wijnmuseum voor een bezoek met een proeverij. Desgewenst aansluitend een aperitief in de beroemde CIVB Bar à Vin en ’s avonds dineert u een leuke brasserie. U logeert in een goed gelegen hotel in het centrum.

Dag 2

Na het ontbijt gaat u op weg naar e Médoc. U begint met een bezoek aan een prestigieus château Giscours (3ième Grand Cru Classé AOC Margaux) met een rondleiding en een proeverij. Aansluitend luncht u in een leuk restaurant bij Pauillac. Desgewenst maakt u in het stadje ook een korte stadswandeling. De rest van de middag vervolgt u met een auto-rondrit langs de 70 mooiste Châteaus op architectonisch gebied van de Médoc. Aan het eind van de dag keert u terug naar hetzelfde hotel in Bordeaux en dineert u naar eigen invulling.

Mobirise Website Builder
Dag 3

Na een lekker ontbijt gaat u op weg naar Saint Emilion. Hier begint u met een bezoek aan een mooi Grand Cru Classé Chateau AOC Saint Emilion voor een rondleiding uiteraard met een proeverij. De lunch bestaat vervolgens uit een heerlijke picknick op het chateau. ’S-middags krijgt u in Saint Emilion een privé wijncursus/ masterclass. Hierbij leert u alles over de streek, de wijnen en de wijncultuur van deze zo beroemde wijnregio. Zeker één van de hoogtepunten van de wijnreis.

‘s Avonds dineert u in een van de vele leukste restaurants van Saint Emilion naar keuze. Lekker ergens buiten op een plein of zelfs één van  de drie restaurants met één of twee Michelinsterren. U kunt hier dus echt alle kanten op.

Mobirise Website Builder
Dag 4

Na het ontbijt begint u aan een rondrit door de omgeving en komt u langs beroemde châteaus als Pétrus in Pomerol en alle satellieten van Saint Emilion. Als u wilt kunt u nog een wandeling van ongeveer een uur door de wijngaarden maken. Ook kunt u desgewenst onderweg lekker lunchen.
 Niet alleen het stadje Saint Emilion maar ook de hele omgeving zijn geclassificeerd als UNESCO Werelderfgoed. Een fantastische omgeving.

De tweede helft van de middag bezoekt u een authentiek familiechateau. ‘S avonds dineert u met een diner Champètre van lekkere fromages et charcuteries bij een gerenommeerde wijnbar/ restaurant. 

Mobirise Website Builder
Dag 5

Deze dag ondekt u de Graves en Sauternes via een puzzle toertocht die begint in Léognan. Elementen hiervan zijn ondermeer een bezoek aan een mooi château, de distillerij van Lillet, een lunch in een van de restaurants op de route en een bezoek aan een beroemd chateau van Sauternes. U zult zich verbazen dat een zo mooie dessertwijn gemaakt kan worden van zulke rotte druiven!
 Vanavond eet en slaapt u in stijl op het Château de Camperos, een Chambre d’Hôtes met table d’hôtes.

Dag 6

Een heerlijk ontbijt, een wandeling door het parc of een bezoek aan een plaatselijke markt nog en dan zit het programma erop. Als u niet direct naar huis hoeft dan biedt de regio nog vele aantrekkelijke attracties zoals het bassin van Arcachon met haar mooie stranden of de kastelen van de Dordogne op een uurtje rijden.

Elementen van het 6 daagse programma:

 • 5 overnachtingen inclusief ontbijt
 • 3 diners et 2 lunches
 • 4 bezoeken aan châteaux met rondleiding en proeverij 
 • Bezoek Cité du vin in Bordeaux
 • Bezoek distillerij Lillet
 • Masterclass/ wijnproevrij over Saint Emilion
 • 3 autotochten door respectievelijk de Medoc, de Saint Emilionais et de Graves
 • Een stadswandeling en desgewenst een wijngaardwandeling
 • Reisgids met plattegrondjes, diverse tips en leuke adresjes

Inclusief:

 • Alle genoemde ingrediënten zijn inclusief in de prijs. Dat geldt dus ook voor de toegangsgelden voor alle activiteiten.
 • De hotelovernachtingen toeristenbelasting.

Exclusief:

 • Heen en terugreis en vervoer ter plaatse
 • Maaltijden of snacks naar eigen invulling (we kunnen desgewenst wel voor u reserveren in een leuk restaurant maar u moet zelf kiezen wat u op dat moment wilt eten en dat ook zelf afrekenen)
 • Waar aangegeven in het programma drank en wijnen bij het eten
 • Overige eigen uitgaven

Heen en terugreis en vervoer ter plaatse:

U regelt zelf uw heen- en terugreis. Voor het vervoer ter plaatse is een auto praktisch noodzakelijk.

  Contactgegevens Bordeaux Wijnreizen    -   6 rue des Jurats, 33330 Saint Emilion   -   info@bordeauxwijnreizen.nl   -   Arnoud Rietman tel: 00336 7476 2038

  Built with ‌

  Mobirise.com