bordeaux winetours  
              7 daagse wijn rondreis      
   
             
 

Kenmerken van de reis:
Bij de 7 daagse Individuele Wijnrondreis Bordeaux ziet u alles wat de streek te bieden heeft. Alle belangrijke wijngebieden, de mooie kust met badstad Arcachon en natuurlijk de rijke hoofdstad Bordeaux. U slaapt op bijzondere locaties, waaronder een chateau, een top chambres d’hotes in een uniek middeleeuws huis. U bezoekt vele châteaus waarvan enkele met hele grote namen en andere juist meer familiaal en authentiek. U bezoekt musea, waaronder de Cité du Vin, krijgt een wijncursus, wandelt en toert met auto of bus en nog veel meer. Last but not least u geniet van de vele culinaire gerechten en mooie wijnen waar de streek bekend om staat. Aan het einde van de reis mag u zich dan ook een echte Bordeauxkenner noemen.

 

winetours bordeaux

 

Duur;
7 dagen / 6 nachten

Groepsgrootte
Eigen gezelschap van minimaal 2 personen
Prijs
Bij 2 personen € 975 per persoon

 
 

 

Programmabeschrijving van dag tot dag
Dag 1: Welkom in Bordeaux


De eerste dag is zeker geen verloren reisdag maar meteen een heel goede kennismaking met Bordeaux stad, het wereldcentrum van de Wijn.
Na incheck gaat u direct lekker lunchen, zo mogelijk op een heerlijk terras. Een beter plek voor een eerste kennismaking is er nauwelijks te vinden. In de middag maakt u verder een bustocht in een open bus door de historische binnenstad.
Hierna krijgt u een kleine wijnproeverij aangeboden in een van de mooiste wijnhandels van Bordeaux. Aansluitend gaat u naar het museum van de wijn en de wijnhandel in de beroemde wijnhandelswijk Chartrons. ’s Avonds dineert u een van de oudste brasserie van Bordeaux.

Dag 2: Médoc
Op dag 2 gaat u na het ontbijt op weg richting de Médoc. Dit beroemde schiereiland van de wijn is het thuisland van de allergrootste namen in de wijnwereld, zoals de Châteaus Lafite en Mouton Rothschild, Latour, Margaux, Cos d’Estournel, Pichon Longueville, Giscours, etc, etc, etc. U zult ze allemaal tegenkomen vandaag.
Deze dag staat dan ook in het teken van deze wijnchâteaus. U begint met een bezoek aan een prestigieus château Giscours (3ieme Grand Cru Classé AOC Margaux) met een rondleiding door de chai (kelder) en een proeverij. Aansluitend luncht u in een heel leuk restaurantje bij Pauillac. Na de lunch vervolgt u met een rondrit langs de 70 mooiste Châteaus op architectonisch gebied van de Médoc. Aan het eind van de tourtocht komt u weer in Pauillac. Hier maakt u desgewenst een korte stadswandeling om vervolgens een lekker aperitiefje te drinken bij een van de zaken aan de boulevard.
U dineert en logeert vanavond in een romantische Chambres d'hotes au Coeur des Vignes op 5 minuten van Pauillac temidden van de mooiste chateaus. De ontvangst is hier allerhartelijkst en het diner is geweldig.

Dag 3: Saint Emilion
Op dag 3 vertrekt u al vroeg richting Saint Emilion. Daar aangekomen begint u goed met een korte stadswandeling door dit middeleeuwse stadje dat als geheel op de UNESCO werelderfgoed lijst staat. Dan wordt u verwacht bij het Château Villemaurine (Grand Cru Classé AOC Saint Emilion Grand Cru) voor een rondleiding en een bezoek aan de chai en de ondergrondse gangen. Hier zult u verrast worden door de indrukwekkende ondergrondse kelders. Uiteraard volgt hierna een proeverij.
Aan tafel gaat u bij een leuk restaurantje in het hart van in Saint Emilion. Na de lunch krijgt u een privé wijncursus/ masterclass. Hierbij leert u alles over de streek, de wijnen en de wijncultur van deze zo beroemde wijnregio. Uiteraard proeft u verschillende wijnen en kunt u alle vragen stellen die u altijd al wilde weten. Zeker een van de hoogtepunten van de wijnreis.
U slaapt vanavond in een schitterend middeleeuws stadshuis en u dineert met een "diner Champetre" van lekkere fromages et charcuteries bij een gerenommeerde wijnbar.

Dag 4: Saint Emilion
Na het ontbijt begint u aan een rondrit door de omgeving en komt u langs beroemde châteaus als Pétrus in Pomerol en alle satellieten van Saint Emilion. Als u wilt kunt u nog een wandeling van ongeveer een uur door de wijngaarden maken.
Als u wilt kunt u onderweg lekker lunchen bij een heel leuke uitspanning in Saint Genès, het episch wijncentrum van de Cotes de Castillon.
Aan het eind van de middag gaat u dan nog iets bijzonders doen, namelijk een masterclass wijn direct uit het vat proeven. Deze authentieke ervaring zult u zich zeker blijven herinneren. ‘S avonds bent u vrij om naar eigen invulling te dineren bij een van de vele leuke restaurantjes van Saint Emilion.

Dag 5: Arcachon
Arcachon en het bassin van Arcachon zijn ware parels van de wilde Franse Atlantische kust. De mooie zonnige stad bestaat uit vier wijken vernoemd naar de seizoenen en het bassin is een bijzonder natuurfenomeen.
Hier begint u met een bezoek aan een oesterkwekerij in het plaatsje Gujan Mestras aan het begin van het bassin van Arcachon. U leert alles van de Ostreiculture en het unieke Bassin als kweekvijver. Aansluitend gaat u als lunch de oesters proeven met een lekker fris glaasje witte wijn om ze te laten “zwemmen”. Na dit bezoek rijdt u een klein stukje om in Arcachon te komen.
U slaapt vanavond in het luxe hotel Ville d’Hiver in de gelijknamige wijk. Dit hotel beschikt over vele heerlijke verwenfaciliteiten zoals SPA en Wellness, zwembad, heerlijk terras en restaurant en orginele kamers. U kunt er vast inchecken en vanuit hier bepalen wat u deze vrije middag wilt doen. Tips zijn: Lekker over de boulevard te slenteren en een terrasje te pakken; met de boot heen en weer naar Cap Ferret vanaf de pier; naar het strand of de Dune de Pilat beklimmen; genieten van het hotel. ’s-Avonds hebben we in ieder geval in het restaurant van het hotel voor u gereserveerd.

Dag 6: Graves en Sauternes
Deze dag ondekt u de Graves en Sauternes via een puzzle toertocht die begint in Léognan. Elementen hiervan zijn ondermeer een bezoek aan een mooi château, de distillerij van Lillet - het aperitief van Zuid-West Frankrijk -, een leuk streekrestaurant in Podensac en een bezoek een van de beste chateaus van Sauternes. U zult zich verbazen dat een zo mooie dessertwijn gemaakt kan worden van zulke rotte druiven!
Vanavond eet en slaapt u op stand: het fantastische Château de Camperos, een Chambre d’Hôtes met table d’hôtes van hoog niveau.

Dag 7: Bordeaux
De laatste dag besteedt u geheel in Bordeaux stad zelf. In de ochtend bezoekt u de top-attractie Cité du Vin, een bijzonder "wijnmuseum" van wereldklasse. Un must voor elke wijnliefhebber. Desgewenst kunt u daar ook lunchen, of anders in de oude stad op één van de vele gezellige pleintjes. 's-Middags heeft u de mogelijkheid om zelfs verder de stad te ontdekken. Als u van shopping houdt dan mag u de rue Sainte Catherine met alle warenhuizen en boutiques niet missen. Maar ook de heel chique Cours de l’Intendence of de Place des Grands Hommes zijn een bezienswaardigheid op zich. Of misschien slentert u liever door de kleine straatjes van de oude stad op zoek naar vintage. Het is er allemaal.
Houdt wel de tijd in de gaten als u een vliegtuig heeft te halen. Maar geen getreur, u kunt altijd nog een keer terugkomen.

 

Elementen van de reis

• 6 overnachtingen (2 hotels, 1 Château en 2 chambres d’hotes)
• 4 diners en 1 lunch, allen met een bijzondere invulling.
• Bezoek 5 mooie châteaus met rondleiding en proeverij
• Busrit open bus door Bordeaux en 2 musea waaronder de Cité du Vin.
. 3 auto-toertochten (Architectuur Médoc/ puzzletocht Libournais/ puzzletocht Graves)
• 2 stadswandelingen (Pauillac en Saint Emilion) en 1 wijngaardwandeling
• wijncursus/ masterclass Saint Emilion

Inclusief:
• Alle genoemde ingrediënten zijn inclusief in de prijs. Dat geldt dus ook voor de toegangsgelden voor alle activiteiten.
• De hotelovernachtingen inclusief ontbijt en toersitenbelasting.

Exclusief:
• Heen en terugreis en vervoer ter plaatse.
• 2 diners en 5 lunches ( er is vaak wel voor u gereserveerd in een leuk restaurantje).
• Eigen uitgaven zoals extra drankjes, flessen wijn en tipgelden.


 
 

Individuele reizen algemeen
Een individuele wijnreis kunt u beginnen op elk moment en met elk gezelschap. U regelt zelf de reis hiernaartoe en het vervoer ter plaatse. De rest verzorgen wij.
Voldoet een van de reizen net niet helemaal aan uw eisen?
Geen probleem. Vaak kunnen we voor hetzelfde geld wel aan uw wensen voldoen. Laat het ons weten en we passen het programma zo mogelijk kostenloos aan.

    sauternes visit  
  medoc tour        
        medoc cellar visit