Google+ Bordeauxwijnreizen voor wijnreizen in de Bordeaux, wijnproeven, wijncursus, slapen op chateaux, Saint Emilion Medoc Sauternes, Bordeaux, Frankrijk
  bordeaux winetours  
               3 daagse wijnweekend      
   
             
 

Kenmerken van de reis

In drie dagen bezoekt u de twee belangrijkste wijngebieden van de Bordeaux: de Médoc en de Libournais (Saint Emilion en Pomerol). En ook nog de Cité du Vin in Bordeaux-stad.

Een kort maar krachtig bezoek met alles erop en eraan. Heerlijk genieten van bijzondere overnachtingen, feestelijke maaltijden, mooie chateaubezoeken, een heerlijke wijn-masterclass, de Cité du Vin en nog vele andere leuke activiteiten.

Dat alles in een schitterend landschap met veel cultuur, schoonheid en heel vaak lekker weer.

 

 

 

Duur
3 dagen / 2 nachten

Groepsgrootte
Eigen gezelschap van minimaal 2 personen

Prijs
Bij 2 personen         € 350 per persoon

 

 
 

 

 

Programmabeschrijving van dag tot dag
Dag 1: Médoc

U komt aan in het begin van de middag. Vanaf het vliegveld rijdt u direct de Médoc binnen.
Dit beroemde schiereiland van de wijn is het thuisland van de allergrootste namen in de wijnwereld, zoals de Châteaus Lafite en Mouton Rothschild, Latour, Margaux, Cos d’Estournel, Pichon Longueville, Giscours, etc, etc, etc.
U zult ze allemaal tegenkomen vandaag....
U begint direct goed met een bezoek met rondleiding en proeverij bij het presitigieuze Château Giscours, een 3ième Grand Cru Classé van het Médoc classement van 1855.
Na dit bezoek vervolgt u met een rondrit langs de 70 mooiste châteaus op architectonisch gebied van de Médoc. Aan het eind van de tourtocht komt u weer in Pauillac. Hier maakt u een korte stadswandeling om desgewenst een lekker aperitiefje te drinken bij een van de zaken aan de boulevard.
U dineert en logeert vanavond in een romantische Chambres d'hotes au Coeur des Vignes op 5 minuten van Pauillac temidden van de mooiste chateaus. De ontvangst is hier allerhartelijkst en het diner is geweldig.

Dag 2: Saint Emilion
De volgende dag vertrekt u al vroeg richting Saint Emilion. Daar aangekomen begint u goed met een korte stadswandeling door dit middeleeuwse stadje dat als geheel op de UNESCO werelderfgoed lijst staat. Dan wordt u verwacht bij het Château Villemaurine (Grand Cru Classé AOC Saint Emilion) voor een rondleiding en een bezoek aan de wijnkelders en de indrukwekkende ondergrondse gangen. Uiteraard volgt hierna een proeverij.
Aan tafel gaat u bij een leuk restaurantje in het hart van in Saint Emilion. Na de lunch krijgt u een privé wijncursus/ masterclass. Hierbij leert u alles over de streek, de wijnen en de wijncultuur van deze zo beroemde wijnregio. Uiteraard proeft u verschillende wijnen en kunt u alle vragen stellen over van alles wat u altijd al wilde weten. Zeker een van de hoogtepunten van de wijnreis.
U slaapt vanavond in een schitterend middeleeuws satdshuis en u dineert met een "diner Champetre" van lekkere fromages et charcuteries bij een gerenommeerde wijnbar.

Dag 3: Bordeaux
De laatste dag besteedt u geheel in Bordeaux stad zelf. In de ochtend bezoekt u de top-attractie Cité du Vin, een bijzonder "wijnmuseum" van wereldklasse. Un must voor elke wijnliefhebber. Desgewenst kunt u daar ook lunchen, of anders in de oude stad op één van de vele gezellige pleintjes. 's-Middags heeft u de mogelijkheid om zelfs verder de stad te ontdekken. Als u van shopping houdt dan mag u de rue Sainte Catherine met alle warenhuizen en boutiques niet missen. Maar ook de heel chique Cours de l’Intendence of de Place des Grands Hommes zijn een bezienswaardigheid op zich. Of misschien slentert u liever door de kleine straatjes van de oude stad op zoek naar vintage. Het is er allemaal.
Houdt wel de tijd in de gaten als u een vliegtuig heeft te halen. Maar geen getreur, u kunt altijd nog een keer terugkomen.

 

Elementen van de reis

• 2 overnachtingen (1 château en 1 chambres d’hotes)
• 2 diners, beiden met een bijzondere invulling.
• Bezoek 2 mooie châteaus met rondleiding en proeverij

• een auto-toertocht "Architectuur Médoc" langs alle beroemde 1855 chateaus.
• 2 stadswandelingen (Pauillac en Saint Emilion)
• wijncursus/ Masterclass Saint Emilion en een bezoek aan de Cité du Vin in Bordeaux stad.

 

Inclusief:
• Alle genoemde ingredienten zijn inclusief in de prijs. Dat geldt dus ook voor de toegangsgelden voor alle activiteiten.
• De hotelovernachtingen inclusief ontbijt en   toersitenbelasting.

Exclusief:
• Heen en terugreis en vervoer ter plaatse
• 2 keer lunch (er is vaak wel voor u gereserveerd in een leuk restaurantje maar u moet zelf kiezen wat u op dat moment wilt eten en dat ook zelf afrekenen)
• Eigen uitgaven, extra drankjes of dure flessen wijn, tipgelden, etc.

 

 

Individuele reizen algemeen
Een individuele wijnreis kunt u beginnen op elk moment en met elk gezelschap. U regelt zelf de reis hiernaartoe en het vervoer ter plaatse. De rest verzorgen wij.
Voldoet een van de reizen net niet helemaal aan uw eisen?
Geen probleem. Vaak kunnen we voor hetzelfde geld wel aan uw wensen voldoen. Laat het ons weten en we passen het programma zo mogelijk kostenloos aan.